12 lépés,
   a természettől otthonáig

1. Lenmag

A len a Lenfélék családjába tartozó haszonnövény, melyet rostjáért és olajos magvaiért termesztenek Közép-Európában. Ezek a magok szolgáltatják a Marmoleum egyik fő alapanyagát is.

2. Lenolaj

A lenolajat a len magvából sajtolják. Kiváló rugalmasságot biztosító kötőanyag, mely a vízzel szemben is ellenálló.
Érdekesség: A lenolaj serkenti az agyműködést, megakadályozza koleszterin lerakódását.

3. Gyanta

A másik elengedhetetlen alapanyag a fenyőkből származó gyanta. Ellenálló, és amíg a len a vízzel, addig a gyanta a zsírokkal szemben teszi ellenállóvá a Marmoleumot.

4. Ragasztóanyag

A gyanta kezelésével készül a Marmoleumot összetartó ragasztóanyag, mely megőrzi az összetevők előnyös tulajdonságait.
Érdekesség: A gyanta olyan jól tartósít, hogy a bennük több százezer éve foglyul esett rovarok tökéletes állapotban megmaradtak.

5. Mészkő

A következő alapanyag az üledékes hegységekből származik. A mészkő szilárdságot biztosít, szárazanyagként sűriti a lenolajat és a gyantát.

6. Faliszt

Nemcsak a fenyő gyantája szükséges a kiváló minőségű Marmoleumhoz, hanem könnyű, puha fájának daráléka is. A pigmentek megkötésében játszik szerepet, valamint a Marmoleum sima felületéért is a liszt felel.
A felhasznált fenyő kizárólag ellenőrzött erdőgazdaságokból származik.

7. Színezőanyagok

A 100%-ban organikus és ásványi pigmentek kombinációi megannyi színárnyalatot tesznek lehetővé, miközben ólomtól és kadmiuntól mentesek, így a gyerekek bátran játszhatnak a Marmoleum padlókon.

8. Szemcsék

Az eddigi hozzávalók alkotják ezt a szemcsés granulátumot. Ez már tartalmazza a lenolajat, gyantát, mészkövet, falisztet és a színezőanyagokat, de még további feldolgozásra vár.

9. Darált szemcsék

A különböző pigmentekkel színezett szemcséket a kívánt mintának megfelelő arányban összekeverik, majd egy újabb darálás során finomtják őket.

10. Márvány lemez

A színes és finomra darált szemcséket különleges eljárás során összedolgozzák és formára préselik, így kapják a vékony, rugalmas márvány-szerű Marmoleum lemezeket.

11. Vásznak

A nagy felületű márvány lemez erős, de egy újabb réteget kíván, hogy nagy terhelés esetén is tökéletesen helyt álljon. A segítő rétegek polimerizált szénhidrogénből és juta vászonból készülnek. Kiváló hőszigetelők.

12. Marmoleum

A márvány lemezeket speciális eljárás keretében rádolgozzák a vászonra. Így készül el a Marmoleum padlóburkolat.

+1. Topshield réteg

A TopShield egy kifejezetten a Marmoleum védelmére fejlesztett, két rétegből álló, víz-alapú felületkezelés, melytől a padló még ellenállóbb lesz és évekig kiváló állapotú is marad.

Topshield 2 bemutatkozás

LETÖLTÉS

Tartsa tisztán

A Marmoleum Padlókarbantartási Rendszerből most Ön is könnyen megtudhatja, mit tehet a padlója szép és ápolt kinézetéért. Olvassa el a pdf dokumentumot.

LETÖLTÉS

Gyártói megfelelőségi nyilatkozatok

Tekintse meg a Marmoleum gyártói megfelelőségi nyilatkozatait, további részletes tájékoztatásért pedig keresse fel legközelebbi kereskedőinket vagy kereskedelmi képviseletünket!